Liiga-kausi 2022-23 pyörähtää käyntiin tiistaina 13. syyskuuta. Tätä ennen SuomiKiekko julkaisee sivuillaan erilaisia kausiennakoita sekä TOP-listauksia.

Tähän artikkeliin olemme listanneet Liigan viisi kovinta suomalaishankintaa sellaisista pelaajista, jotka kiekkoilivat vielä koko viime kauden ulkomailla. Alta löydät viisi pelaajavalintaamme sekä sellaiset nimiä, jotka olivat lähellä päätyä tälle listalle.

1. Jori Lehterä, Tappara

Jori Lehterä on palannut 12 vuoden tauon jälkeen kotiin. 34-vuotias hyökkääjä on Tapparalle jättimäinen vahvistus, sillä kyse ei ole todellakaan mistään jäähdyttelijästä. Ykköketjussa ja ykkösylivoimalla pelaava Lehterä tuo Tapparan joukkueeseen paljon johtajuutta ja kokemusta. Hyökkääjä on vahva ehdokas voittamaan Liigan pistepörssin.

Viime kausi Spartak Moskovassa: 45 ottelua, 10+29=39.

2. Niko Ojamäki, Tappara

Häikäisevän viime kauden jälkeen harva olisi uskonut, että Niko Ojamäki tulee pelaamaan tällä kaudella Liigassa. Ojamäestä tuli menneellä kaudella KHL-historian ensimmäinen suomalainen maalikuningas, kun 49 ottelussa syntyi peräti 29 osumaa. Hirmuisen laukauksen omaava hyökkääjä on väläytellyt jo ennen liigakauden alkua vaarallisuuttaan. Ojamäki on Liigan maalipörssin voittajasuosikki numero yksi.

Viime kausi Vitjaz Podolskissa: 48 ottelua, 29+14=43.

3. Joonas Kemppainen, Kärpät

Joonas Kemppainen on Lehterän tapaan päättänyt tehdä 34-vuotiaana paluun Liigaan. Viime vuosina SKA Pietarissa jopa ykkössentterinä esiintynyt hyökkääjä on yksi Kärppien tärkeimmistä palasista, kun mestaruus yritetään palauttaa Ouluun. Kokeneena ja luotettavana pelaajana Kemppaista voi peluuttaa monessa eri roolissa. Harjoituskaudella Kärppien ykkössentteri on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja.

Viime kausi SKA Pietarissa: 40 ottelua, 13+14=27.

Joonas Kemppainen on yksi Liigan parhaista senttereistä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki tuntee pelaajan entuudestaan hyvin. Kuva: Ak Bars Kazan.

4. Sami Niku, JYP

Sami Niku on yksi tämän kauden kiinnostavimmista ja nimekkäimmistä pelaajista. Niku on pelannut viime vuodet NHL-organisaatioissa, mutta lopullinen murtautuminen NHL:ään ei ole vielä onnistunut. Hurrikaanipaidassa puolustajan rooli on valtava ja onnistumisia odotetaan illasta toiseen. Tehoja syntyy varmasti, mutta harjoituskausi on osoittanut, että oman pään pelaamisessa riittää vielä petrattavaa.

Viime kausi Montréal Canadiensissa: 13 ottelua, 0+6=6.
Viime kausi Laval Rocketissa (AHL): 36 ottelua, 2+11=13
.

5. Teemu Kivihalme, TPS

Toronto Maple Leafsin organisaatiossa kolmella edelliskaudella kiekkoillut Teemu Kivihalme on valtava vahvistus TPS:lle. 27-vuotias puolustaja ei jostain ihmeen syystä saanut viime vuosina näytön paikkaa NHL:n puolella, vaikka olisi sen ansainnut. Kivihalme oli jo edellisellä liigavisiitillään (Kärpissä) sarjan parhaimpia puolustajia ja hän on vain kehittynyt kyseisistä vuosista. Ennen liigakauden alkua CHL:ssä on syntynyt neljässä ottelussa neljä (3+1) tehopistettä.

Viime kausi Toronto Marliesissa (AHL): 32 ottelua, 1+6=7.

Kunniamaininnat: Julius Nättinen (HIFK), Juuso Hietanen (HPK), Valtteri Kemiläinen (Tappara), Jyrki Jokipakka (Ilves) ja Tarmo Reunanen (Lukko).