HIFK kertoi kapteenistonsa Liiga-kaudelle 2022-23. Mukaan on valittu kaikkiaan peräti kuusi pelaajaa. Joukkueen kapteenin roolia hoitaa myös alkavalla kaudella Teemu Tallberg, kun taas varakapteeneina toimivat Ilari Melart, Iiro Pakarinen, Eetu Koivistoinen, Otto Paajanen ja Juha Jääskä.

Tallbergille tuleva kausi on toinen HIFK:n kapteenina. Hän pelasi joukkueessa ensimmäiset Liiga-ottelunsa jo kaudella 2009-2010, minkä jälkeen hänet on nähty myös muissa Liiga-seuroissa. Mies palasi takaisin Helsinkiin kesken kauden 2017-18.

–  On kunnia-asia jatkaa HIFK:n kapteenina. Pyrin näyttämään esimerkilläni mallia muille jäällä ja sen ulkopuolella. Kapteeniryhmällämme on erilaisia kokemuksia ja pystymme varmasti auttamaan joukkuetta ja toisiamme myös tiukan paikan tullen, Tallberg kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

– Tallberg tekee paljon näkyvää ja näkymätöntä työtä ja on erittäin arvostettu joukkueen sisällä. Meillä on vahva luotto tähän kuusikkoon. Kapteeneilla on arvokasta kokemusta, lujaa luonnetta ja HIFK:n punainen sydän, sanoo puolestaan HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Koivistoinen ja Paajanen olivat HIFK:n varakapteeneita jo viime kaudella. Heistä Koivistoinen aloittaa toisen kautensa seurassa, kun taas Paajanen kolmannen. Jääskä debytoi Liigassa kaudella 2015-16 ja on edustanut Liigassa aina HIFK:ta. Kapteenistoon hän kuuluu nyt ensimmäistä kertaa.

Melart teki paluun HIFK:hon edustettuaan joukkuetta edellisen kerran kaudella 2012-13. Pakarinen siirtyi seuraan kesken viime kauden Jokereista. Hänet on nähty HIFK:ssa jo kausilla 2012-14, joista jälkimmäisellä kaudella hän toimi myöskin varakapteenina.