Suomalaiset jääkiekon ystävät ansaitsevat parempaa, mitä heille tällä hetkellä tarjotaan, kirjoittaa toimittaja Miikka Lahtinen.

Äläkä käsitä alkua väärin. Liigassa seurat ovat tehneet hienoa työtä. Sarja on kiinnostavin miesmuistiin, ja kaukalossa viilettää poikkeuksellisen kovia nimiä. Voisi siis kuvitella, että myös keskustelut kävisivät kuumana otteluiden ympärillä, mutta heti alkukaudesta suurimmat puheenaiheet ovat suuntautuneet muualle.

Tällä hetkellä ainakin sosiaalisessa mediassa eniten puhetta herättävät Liigan surkeat verkkosivut. Ne eivät toimi. Taaskaan. Ongelmia on ollut jo pidempään. Sivuja on ollut aikaa korjata ja kehittää, mutta näin ei ole jostain syystä tehty – ainakaan onnistuneesti.

Jo viime kaudella useat ihmiset käyttivät Liigan vanhoja verkkosivuja hyväkseen, koska uudet olivat niin huonot. Tällä kaudella vanhoja sivuja ei voi puolestaan enää käyttää, mikä on sinällään sääli, koska uudet eivät toimi. Tai jos toimivat, niin vain hetkellisesti.

Keskiviikkona törmäsin sellaisiin ongelmiin, joihin en olisi uskonut törmääväni enää vuonna 2022. En saanut katsottua Liigan sivuilta edes perusasioita, kuten maalintekijöitä tai maalivahtien torjuntoja, mutta aina luotettavan Ylen Teksti-TV:n kautta tämä onnistui helposti.

Johtuvat Liigan verkkosivujen nykyiset ongelmat mistä tahansa, niin tällainen ei ole enää millään tavalla ymmärrettävää. Asioiden korjaamiseksi on ollut kyllä riittävästi aikaa. Liigan verkkosivut ovat niin tärkeät, että niiden täytyisi olla kunnossa viimeistään siitä lähtien, kun kiekko putoaa ensimmäisen kerran jäähän.

Laadukas sarja ja sen seuraajat ansaitsevat parempaa.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen