Linus Söderströmin ura Liigassa ei häikäissyt tilastollisesti, mutta Ässien kausi tekikin siitä varsin vaikeaa. Skellefteå AIK näki tilastojen taakse, ja palkkasi 26-vuotiaan maalivahdin SHL-sopimukseen, eikä takuulla kadu sitä tällä hetkellä.

Söderström on päästänyt kahdessa ottelussa yhteensä yhden maalin. Erityisesti 28 torjunnan nollapeli tiistaisessa 6-0-murskavoitossa hallitsevasta mestari Färjestad BK:sta sai osakseen hehkutusta.

— On vain yksi sana (kuvailla Söderströmin otteita) ja se on erinomainen, joukkuekaveri Max Lindholm kommentoi C Morelle. On hienoa, millaisia pelastuksia hän tekee. Varsinkin torjunta Lillitziä vastaan oli täysin järjetön. Siitä tulee vuoden torjunta.

Lindholm viittaa Söderströmin venymiseen Marcus Nilssonin laukauksen tielle. Färjestad-hyökkääjällä oli edessään käytännössä tyhjä maali, mutta Skellefteå-kassarin räpylä nappasi kiekon. Tästä Aftonbladetin linkistä näet videon ottelun kohokohdista, joissa edellä mainittu pelastus näkyy noin 15 sekunnin kohdalla.