Suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen, 24, joutuu lopettamaan peliuransa sydänsairauden takia, uutisoi Jatkoaika.com.

Hakkarainen pelasi viime kaudella Ruotsissa Västerås IK:n riveissä. Espoon Bluesin kasvatti pelasi myös yhden ottelun TPS:ssä.

Hakkaraisella on trabekuloiva kardiomyopatia. Ennen sairauden toteamista nuori hyökkääjä oli saanut koronaviruksen ja palannut ennenaikaisesti kaukaloihin.

– Sain koronan tammikuun lopulla. Tuli kovat oireet ja menin pelaamaan liian aikaisin. Huhtikuusta asti olen ollut tekemättä mitään ja tarkkaillut, mikä tilanne on. Nyt on tullut tieto, että minulla on synnynnäinen sydänsairaus LVNC eli trabekuloiva kardiomyopatia, Hakkarainen kertoi Jatkoajan haastattelussa.

Sydänvika estää Hakkaraiselta täysin jääkiekon pelaamisen.

– Se tarkoittaa, että minulla on suurempi riski saada sydänkohtaus kentällä – varsinkin kun tulee kontaktitilanteita. Olisi ollut kova hinku pelaamaan ja olisin saanut pelipaikan, mutta terveydellä ei voi leikkiä.

Hakkarainen on Chicago Blackhawksin kesän 2018 viidennen kierroksen varaus. Hänet kaupattiin kesällä 2021 Vegas Golden Knightsiin ja kohua aiheuttaneen kaupan ainut vastike oli tuleva Hall of Fame -maalivahti Marc-Andre Fleury.