Chicago Blackhawks suututti faninsa aiemmin kesällä kauppaamalla vuoden 2019 NHL Draftissa kolmantena pelaajana varatun Kirby Dachin Montreal Canadiensiin osana uudelleenrakennustaan.

Siirto oli seurajohdolta omituinen, sillä 21-vuotiasta sentteriä pidettiin yhtenä tulevan uudelleenrakennuksen kulmakivistä. Dachin lisäksi mm. Alex DeBrincat kaupattiin kesän aikana Ottawa Senatorsiin.

NHL-toimittaja Marco D’Amico jututti valmentajalegenda Scotty Bowmania kysellen tältä syitä Blackhawksin Dach-treidin taustalta. Valmentajavelhon mukaan Blackhawksin seurajohdossa ei oltu tyytyväisiä tapaan, jolla 193-senttinen järkäle sopeutui organisaatioon.

– Puhuin Bowmanin kanssa ja hän kertoi, että suurin ongelma Dachin pelaamisessa on hänen (puutteellinen) aloitustaitonsa sekä se, ettei hän sopinut Blackhawks-muottiin heidän toivomallaan tavalla, D’Amico paljastaa TSN:lle.

– En silti usko ihmisten ymmärtävän sitä, miksi Chicago halusi polttaa kaiken maan tasalle, toimittaja jatkaa.

Dach on parhaillaan ilman sopimusta. Canadiensia läheltä seuraava D’Amico uskoo viime kauden 70 pelissä tehot 9+17=26 iskeneen nuorukaisen allekirjoittavan lyhyen ja kohtuullisen hintaisen siltasopimuksen lähiaikoina.

– Olen kuullut paljon puhetta siltasopimuksesta. 1-2 vuotta noin kahden miljoonan dollarin vuosipalkalla olisi luultavasti sopiva sopimus, joka kannattaisi ottaa, toimittaja päättää.