Viime kaudella San Jose Sharksin riveissä pelannut ruotsalaishyökkääjä Jonathan Dahlen on tekemässä paluun kotimaansa kaukaloihin ensi kaudeksi. Aftonbladetin tietojen mukaan SHL:ssä pelaava Timrå IK on päässyt Dahlenin kanssa suullisesti peräti viiden vuoden mittaiseen sopimukseen.

24-vuotias Dahlen pelasi kuluneella kaudella Sharksin paidassa 61 ottelua tehopistein 12+10=22. Kauden päätteeksi Sharks ei kuitenkaan tehnyt Dahlenille perustarjousta, joten hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Timrån ja Dahlenin sopimusneuvottelut ovat Aftonbladetin mukaan viimeisiä silauksia vaille valmiit. Ainoa asia, joka voisi enää estää Dahlenin siirron SHL:ään, on houkutteleva sopimustarjous NHL:stä lähipäivien aikana.

Dahlen on pelannut Timrån riveissä kaikkiaan viisi kautta, joista jokainen on sujunut kakkostasolla eli Allsvenskanissa. Dahlen on tehnyt huimaa jälkeä joukkueen vahvuudessa: 241 runkosarjaotteluun ovat syntyneet tehot 124+141=265 ja 35 pudotuspeliin puolestaan tehot 30+24=54.

Pohjois-Amerikassa Dahlen pelasi myöskin kauden 2018-19, jolloin hän kiekkoili AHL:ssä Utica Cometsin ja San Jose Barracudan riveissä. Yhteensä hän viimeisteli 57 otteluun pisteet 14+19=33.