Alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat valtava näytönpaikka nuorille jääkiekkoilijoille. Turnauksen tuoman julkisuuspiikin voi myös käyttää epäitsekkäästi, kuten Tshekin Michal Gut toimii.

Gut pelaa purppuraväritteisillä mailoilla, jotka on laitettu jo huutokauppaan myytäväksi. Kuuden myynnissä olevan jääkiekkomailan tuotto menee Ivan Hlinka -rahastolle, joka tukee jääkiekon parissa toimivia pelaajia ja toimihenkilöitä, jotka joutuvat sosiaalisesti vaikeaan elämäntilanteeseen.

Ottelussa käytetyn mailan lähtöhinta 6000, harjoitteluissa käytetyn 5000 Tshekin korunaa, mikä tarkoittaa euroissa noin 244 ja 206 euroa. Mailat ovat myynnissä sportovniaukce.cz-sivustolla.

Inspiraatio tempaukselle on maanmies Pavel Novak, jolla on käynnissä syöpätaistelu. Ensimmäinen idea oli maksaa tuotoilla Minnesota Wild -lupauksen lääkärikulut, mihin kaavailtu kohde itse ei suostunut.