TPS:n hyökkääjä Mikael Pyyhtiä pelasi menneellä kaudella todellisen läpimurtokauden Liigaan. Hän mätti runkosarjan 56 otteluun kovat tehopisteet 21+14=35. Pudotuspeleissä 18 otteluun syntyivät puolestaan tehot 8+5=13.

– Se oli hyvä kausi. Pelaaminen tuntui hyvältä ja minusta tuli parempi pelaaja, Pyyhtiä kommentoi Columbus Blue Jacketsin verkkosivujen artikkelissa.

Columbus varasi 20-vuotiaan Pyyhtiän kesän 2020 varaustilaisuudessa 4. kierroksella (#114). Osapuolet solmivat viime toukokuussa kolmevuotisen tulokassopimuksen.

Blue Jacketsin Euroopan kehitysvalmentajana toimii NHL:ssäkin pelannut ex-suomalaiskiekkoilija Jarkko Ruutu. Hän innostui hehkuttamaan Pyyhtiää seuran verkkosivuilla.

– Mielestäni hänellä on erittäin hyvä rannelaukaus ja hänen laukaisutapansa on hämäävä. Maalivahdeille se on vaikeaa lukea pois. Hän on erittäin nopea pelaaja. Kun hän tulee laidalta, on oltava valmiina häntä varten. Mielestäni hänen pelaamisessaan on paljon positiivista.

Tulevalla kaudella Pyyhtiä jatkaa lainalla Liigassa TPS:n riveissä. Hän uskoo kuitenkin olevansa jo lähellä NHL-valmiutta.

– Tarvitsen lisää voimaa, mutta muuten uskon, että olen lähellä, Pyyhtiä sanoi.