NHL:n nettisivuilla kirjoitettiin alkuviikosta, että Los Angeles Kings aikoo jäädyttää sen kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajakapteeni Dustin Brownin pelinumeron 23.

Juhlapäivää vietetään jutun mukaan 11. helmikuuta ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Lisäksi hänen kunniaksi on tehty jonkinlainen patsas, minkä yksityiskohtia ei oltu paljastettu ainakaan tämän jutun kirjoitushetkellä.

– Numeroni jäädyttäminen on jotain, mitä en koskaan osannut kuvitella. Se on nöyräksi saava kunnia, Brown ihmetteli.

– Olen uskomattoman ylpeä siitä, että pelasin Los Angeles Kingsissä koko urani. Tämä kaikki saa minut ajattelemaan kahta Stanley Cup -viiriä, jotka siellä hallin katossa jo ovat.

– Kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet minua saavuttamaan unelmani.

Brown kipparoi Kingsin mestariksi kauden 2011-12 ja 2013-14 päätteeksi. Ensimmäisen mestaruuskauden pudotuspeleissä hän oli ilmiömäisessä tikissä iskettyään 20 pelissä tehot 8+12=20.

Noilla pisteillä irtosi pörssivoitto yhdessä joukkuekaveri Anze Kopitarin kanssa, joka iski täysin samat tehot. Kaiken kukkuraksi kummankin pelaajan tehotilasto oli sama +16.

– Dustin on edustanut Kingsiä uskomattomalla tavalla ja antanut suuntaa organisaatiolle hänen liittyessä Kingsiin parisenkymmentä vuotta sitten, seuran presidentti Luc Robitaille ylisti.

Kings varasi Brownin vuonna 2003 ykköskierroksella numeroll 13. Yhdysvaltalainen on voittanut urallaan myös muun muassa olympiahopeaa ja MM-pronssia.