Nimet paperissa! Nuoret Leijonat sai uuden päävalmentajan

© Kuva: Juha Tamminen

Viimeiset kuusi kautta KHL:ssä valmentanut Tomi Lämsä on Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja.

Suomen Jääkiekkoliitto vahvisti Lämsän kaksivuotisen sopimuksen tiistaina. Lämsä ottaa Nuorten Leijonien päävalmentajavastuun hoidettavakseen elokuussa pelattavien Nuorten MM-kisojen jälkeen. Vuoden vaihteesta elokuulle koronapandemian vuoksi siirretyissä kisoissa päävalmentajan tehtävää hoitaa Antti Pennanen, jonka pesti Jääkiekkoliitossa päättyi virallisesti jo huhtikuun lopussa.

– Odotan todella innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen huippujääkiekon ja toki myös kansainvälisen jääkiekon parissa. Kyseessä on merkittävä rooli suomalaisessa jääkiekossa ja vastuullinen tehtävä, jonka otan vastaan nöyrin mielin, Lämsä kommentoi liiton tiedotteessa.

Lämsä valmensi kuusi edellistä kautta KHL-seura Salavat Julajev Ufaa. Näistä kahdella viimeisellä 42-vuotias Lämsä toimi seuran päävalmentajana.