MTV Sport: Tästä syystä Marko Anttila ei jatkanut Ilveksessä – Leijonien MM-konkarilla näppinsä pelissä

© Kuva: Getty Images

Leijonien kulttihahmon Marko Anttilan siirto Kärppiin on ihmetyttänyt kiekkopiireissä torstaina.

Ilvestä viime keväällä edustaneen hyökkääjäjätin mukaan Kärpät-siirron taustalla hääri oululaisseuraa edustava Leijonien MM-puolustaja Atte Ohtamaa.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila avasi asiaa Kärppien verkkosivuilla.

Anttila paljasti myöhemmin torstaina MTV Sportille syitä Ilveksen jättämiselle.

– Asiaan ei liity minkäänlaista dramatiikkaa. Ilveksen kanssa oli puhetta kyllä jatkosta, mutta heillä on sopimustilanne tällä hetkellä sellainen että mahdollisuutta jatkaa ei ollut, Anttila perusteli.

37-vuotias lempääläinen haluaa jatkossa katsoa uraansa eteenpäin vuosi kerrallaan.

– Pelihalujahan tässä on vielä paljon. Kyllä tässä vaiheessa mennään kuitenkin Teemun (Selänne) sanoin vuosi kerrallaan, eli ”one more year”, Anttila kertoo.