Pitkän NHL-uran jo tähän mennessä tehnyt maalivahtilegenda Marc-Andre Fleury on antanut vihiä tulevaisuudestaan miehen kommentoitua tulevan kauden seuravalintaansa Quebecissä järjestetyn golfturnauksen yhteydessä.

Kiertolaiseksi viimeisen vuoden aikana ajautunut kanadalainen aikoo painottaa tulevassa seuravalinnassaan ennen kaikkea jatkuvuutta.

– Ensimmäistä kertaa urallani voin itse tehdä päätöksen tulevasta seurastani, mies muistuttaa UFA-statuksestaan RDS-sivustolle.

– Haluan harkita asiaa rauhassa, mutten kuitenkaan liian pitkään. Kun allekirjoitan seuraavan sopimukseni, minun on löydettävä uusi koti, koulu lapsilleni ja muutenkin hoidettava asiat, joita perheeni tarvitsee. Kyse on siis täydellisen paketin löytymisestä, Fleury muistuttaa perheellisen miehen realiteeteista.

– Lapseni käyvät yksityistä koulua ja he ovat menettäneet viime vuosina ystäviään jatkuvien muuttojen vuoksi. Yritän nyt löytää pysyvyyttä myös heidän elämäänsä, maalivahti muistuttaa.

Fleuryltä kysyttiin myös mahdollisuudesta edustaa tulevaisuudessa miehen kotiprovinssin Montreal Canadiensia. Asiassa on kuitenkin yksi iso kysymysmerkki: Carey Pricen uran jatko.

– Se voisi olla vaihtoehto, mutta se ei ole sitä vielä. Toivon Careyn olevan kunnossa ja kykenevä palaamaan jääkiekon pariin ensi kaudella, Fleury vastaa korrektisti.

Maalivahdin jatko Minnesota Wildissa on epätodennäköistä seuran tukalasta palkkakattotilanteesta ja Zach Parisen ja Ryan Suterin sopimusten purusta johtuvista sakoista johtuen.