NHL-komissaari Gary Bettman saapui median eteen ja kommentoi venäläispelaajien asemaa NHL:ssä. Ukraina on pyytänyt, että venäläiset ammattilaisurheilijat suljettaisiin ulos länsimaisista urheilusarjoista, mutta näin ei ole ainakaan vielä tehty.

– Tuomitsimme Venäjän välittömästi. Katkaisimme kaikki liiketoimintayhteydet, mikä tarkoitti monien miljoonien dollarien menettämistä, Bettman kertoo.

– Mielestäni on kuitenkin reilua huomauttaa, että että pelaajamme pelaavat NHL-joukkueilleen eivätkä Venäjälle. He ovat aika vaikeassa tilanteessa, etenkin he, joilla on perhettä Venäjällä. Se voi olla vaikea asia monille ymmärtää, mutta se on todellisuus, jota ei saa unohtaa.

Bettman antoi myös huolestuttavan kommentin World Cupista. Ainakaan vielä NHL ei ole jättämässä Venäjää turnauksen ulkopuolelle.