Dallas Starsin ruotsalaispelaaja John Klingberg on ollut NHL:n pudotuspeleissä puhuttu nimi – ainakin joukkueen ja länsinaapurin parissa.

Pelaaja tappeli viime viikolla Calgary Flamesia edustavan maanmiehensä Rasmus Anderssonin kanssa, ja 29-vuotias pakki on vaikuttanut olevan sarjassa Flames-pelaajien silmätikku ja fyysisen pelin kohde.

Kovaan peliin vaikuttava tekijä tai ei, mutta kaksinkertaisen maailmanmestarin nykyinen sopimus Dallasin kanssa loppuu tähän kauteen.

Jokereissa aikanaan käynyt pakki on kuulunut Dallasin organisaatioon kaudesta 2012-13 lähtien, ja tuota seuraavalla sesongilla hän nousi NHL:ään.

Puolustaja puhui menneisyydestä kovaankin sävyyn. Hän kertoi tunteneensa tammikuussa, ettei joukkue arvosta pelaajaa, kun sopimusneuvottelut tyssäsivät.

– Muut äijät allekirjoittivat sopimuksen juuri kauden alla. Halusin tehdä myös itse niin, pelaaja oli sanonut aiemmin tänä vuonna NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Koen pelaajana, ettei minua arvosteta, kun emme edes käyneet neuvotteluita. On ollut hiljasta, ruotsalainen puhisi.

Pelaaja otti aiheeseen kantaa uudestaan toukokuussa.

– Tähdistöottelutauko teki minulle hyvää. Pääsin kaikesta irti henkisesti ja fyysisesti keskittymään tulevaan. Katsoin myös itseäni peilistä. Tuosta lähtien olen ollut tyytyväinen peliini.

GM Jim Nill myönsi, että hän haluaisi pitää Starsin vuoden 2010 viidennen kierroksen 131. varauksen joukkueessaan.

– John ja minä olemme keskustelleet paljon, meillä on loistava suhde. Käsittelemme näitä juttuja kauden päätyttyä. Hän on ollut hyvä.

– Haluaisin pitää hänet.

Dallas johtaa avauskierroksen sarjaa Calgarya vastaan voitoin 2-1. Sarjan neljäs osa pelataan Suomen aikaa tiistaiyönä.