NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuden valintajärjestys on nyt viime yönä järjestetyn lottoarvonnan myötä selvillä. Arvonnan voitti Montreal Canadiens, joka pääsee varaamaan ykkösenä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1980.

The Athletic -sivusto on julkistanut tänään arvionsa NHL:n varaustilaisuuden tulevista valinnoista.

The Athletic on varma, että Montreal Canadiens valitsee ensimmäisenä paljon hehkutusta saaneen kanadalaishyökkääjän Shane Wrightin. Puolustussuuntaan tunnollista, mutta samalla tehokasta keskushyökkääjää on verrattu muun muassa Boston Bruinsin supertähteen Patrice Bergeroniin.

Joakim Kemell suuntaa Kanadan pääkaupunkiin?

The Athletic -sivuston mukaan Joakim KemelL valitaan ensimmäisenä suomalaisena. JYPin taiturihyökkääjän uskotaan menevän 7. valinnalla Ottawa Senatorsiin.

– Senators tarvitsee kärkiluokan lupauksia hyökkäykseensä, joten kääntyisin tässä kohtaa Joakim Kemelliin. Kemell teki lokakuussa räjähdysmäisen nousun Suomessa. Hän johti Liigan maalipörssiä 12 osumallaan marraskuuhun asti, kunnes olkapäävamma pakotti hänet sivuun. Hän ei ole päässyt sen jälkeen alkukauden maagiseen lentoon, mutta useat pelaajatarkkailijat uskovat, että hänellä on nopeutta ja taitoa kehittyä tehokkaaksi TOP-6-hyökkääjä NHL:ssä, The Athleticin Senatorsin asiantuntija Ian Mendes kertoo.

Mendesin mukaan Senators saattaa kuitenkin kaupata varausvuoronsa ennen Kemellin valitsemista.

– Mitä lähemmäksi varaustilaisuutta pääsemme, sitä todennäköisemmin alamme kuulemaan huhuja Senatorsin halukkuudesta kaupata tämä varausvuoro pois. Mutta tällä hetkellä valitsisin Kemellin Senatorsiin, Mendes kirjoittaa.

Brad Lambert uudelleenrakennusprojektiin?

Pelicansin hyökkääjän Brad Lambertin nimi on laskenut tämän kauden aikana tasaisesti eri varausarvioissa. Vielä vuosi sitten aivan ikäluokkansa ylimpään kärkeen povattu suomalais-kanadalainen on nyt kaavailtu menevän 11. vuorolla viime vuosina paljon nuorentuneeseen San Jose Sharksiin.

– Sharks voisi ottaa Lambertin tässä kohtaa ja toivoa, että hänen huippuluokan luistelunsa nostaisi hänet NHL:ään nopeasti. Sharksin kehityspuolen valmentajat voisivat osata korjata joitain Lambertin ongelmia, jotka pudottivat hänet mahdollisen TOP-3-varauksen ulkopuolelle, Sharksin asiantuntija Corey Masisak analysoi.