Tässä ovat MM-kisojen parhaat hyökkääjät: Nuori NHL-osaaminen valttia, Granlund listan vanhin

Miesten jääkiekon MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin perjantaina. SuomiKiekko listaa turnauksen parhaat hyökkääjät.

MM-jäillä nähdään tänä keväänä laadukkaita ja mielenkiintoisia joukkueita. Kirkkaimmat soihdunkantajat löytyvät Kanadan ja Tšekin miehistöstä, mutta myös suomalaissentteri mahtuu listalle.

Mathew Barzal, Kanada

MM-kisojen kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Mathew Barzal pelasi odotuksiin nähden vaisun NHL-kauden. New York Islandersin supertähti takoi 59 pistettä 73 pelaamassaan ottelussa, mikä oli keskiarvoltaan hänen viisivuotisen NHL-uransa heikoin suoritus.

Tuulennopealta pelinrakentajalta voidaan odottaa kuitenkin silmiä hiveleviä ratkaisuja MM-jäillä ja mikäli kisojen aikana 25 vuotta täyttävä keskushyökkääjä käyttää laukaustaan ahkerammin, on hänellä kaikki mahdollisuudet voittaa kisojen pistepörssi sekä tulla valituksi turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Barzal edustaa maataan miesten MM-jäillä nyt toista kertaa. Viimeisin edustustehtävä keväällä 2018 poiki kymmenessä ottelussa seitsemän syöttöpistettä.

Tomáš Hertl, Tšekki

Tšekillä on jalkeilla erinomainen joukkue, jonka tahtipuikkoja tulee heiluttamaan hyvän NHL-kauden pelannut Tomáš Hertl. San Jose Sharksissa syntyi 64 tehopistettä 82 ottelussa, mikä on tšekkiläishyökkääjän toiseksi paras suoritus.

190-senttinen ja lähes satakiloinen järkäle suojaa kiekkoa hyvin ja tulee olemaan MM-turnauksen ehdottomia kärkipelaajia. Piste per peli -tahdilla Tšekkiä johtava 28-vuotias keskushyökkääjä tulee taistelemaan turnauksen pistepörssin sekä MVP:n voitosta yhdessä Barzalin kanssa.

Hertl on pelannut aikuisten MM-tasolla viimeksi keväällä 2015, jolloin isäntämaan turnaus päättyi tappioon pronssiottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Mikael Granlund, Suomi

Leijonat saivat keskiviikkona mieluisia uutisia, kun Nashville Predatorsin kausi NHL:ssä päättyi ja joukkue sai riveihinsä erinomaisen kauden pelanneen Mikael Granlundin. Oululaissyntyinen Granlund tehtaili 80 runkosarjaottelussa tällä kaudella 64 tehopistettä.

Vuosien varrella NHL:ssä monipuoliseksi pelaajaksi kasvaneella Granlundilla on taitoa, ja ahtaassa tilassa pelaamisessa 30-vuotias keskushyökkääjä on maailman parhaimpia. Granlund on vahva pelaaja pelatessa tasaviisikoin, mutta hänen ylivoimaosaamisensa ansiosta hän lukeutuu koko turnauksen tärkeimpiin erikoistilannepelaajiin.

Kokemusta aikuisten MM-jäiltä Granlundilla on 41 ottelun verran, joissa hän on esiintynyt lähes piste per peli -tahdilla. Suuri kansa muistaa hänet parhaiten vuoden 2011 ilmaveivistä, joka lennätti Suomen loppuotteluun ja kohti kultaa.

Seuraa myös heitä:

Alexandre Texier, Ranska
Juraj Slafkovský, Slovakia
Marco Kasper, Itävalta

Niko Virolainen
Twitter: @orpmi

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️