Supervahvistus Liigaan? Näin Sami Vatanen kommentoi tulevaisuuttaan: ”Vaihtoehtoja löytyy”

© Kuva: Getty Images

TAMPERE. Parhaillaan Leijonien MM-leiriryhmän mukana harjoitteleva Sami Vatanen kommentoi tulevaisuuttaan tiistaina Tampereella järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

30-vuotias puolustaja pelasi kuluneella kaudella Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n riveissä upean kauden. 38 ottelussa Vatanen keräsi yhteensä 39 (9+30) tehopistettä.

Ensi kaudeksi Vatasella ei ole kuitenkaan sopimusta mihinkään. Puolustaja ei pidä omien sanojensa mukaan asian kanssa minkäänlaista kiirettä. Ykköstavoite on yhä NHL.

– Jos oikein hyvä mahdollisuus tulee, niin miksipä ei. En ole sulkenut NHL:ää millään tavalla pois. Kyllä mä sinne lähden, jos tulee sellainen oikeanlainen tilaisuus. Se on kuitenkin maailman paras liiga. Kaikki haluavat pelata siellä, kuten minäkin, Vatanen kommentoi medialle.

Mikäli NHL:n ovet eivät kuitenkaan aukea, niin löytyy seuraava osoite Euroopasta. Kiinnostaisiko jo tässä vaiheessa paluu kasvattajaseuraan JYPiin, joka tekee uutta tulemista uuden valmennustiimin avulla?

– Olisihan siellä hienoa pelata jossain vaiheessa. Katsotaan, että missä vaiheessa sinne sitten lähdetään. Se olisi ihan kiva, jos siellä olisi pelaajia, joiden kanssa ollaan pelattu nuorissa ja täällä (maajoukkueessa). Kyllä se on aina houkutteleva vaihtoehto. Siellä olisi hienoa myös voittaa jossain vaiheessa.

Mutta olisiko se sopiva aika juuri nyt?

– Ei välttämättä vielä. Katsotaan jossain vaiheessa. Mutta ei sitä tässä ammatissa koskaan voi satavarmaksi asioita sanoa. Kaikki selviää sitten aikanaan. Katsellaan tässä rauhassa, että mitä tehdään. Vaihtoehtoja varmasti löytyy, Vatanen kommentoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen