NHL:n 2010-luvun paras draft? Yksi seura onnistui varaamaan kerralla kolme supertähteä

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin vuoden 2017 suoritus NHL:n varaustilaisuudessa on alkanut jälkikäteen näyttämään täydelliseltä onnistumiselta. Dallasilla oli kolme varausvuoroa kahdella ensimmäisellä kierroksella. Niillä seura onnistui varaamaan kolme supertähteä.

Ensin Dallas varasi Miro Heiskasen koko tilaisuuden kolmantena pelaajana. Sittemmin Heiskasesta on kehittynyt Dallasin ykköspakki ja yksi koko NHL:n parhaista puolustajista.

Seuraavaksi Dallas varasi maalivahti Jake Oettingerin. Jenkkivahdista on niin ikään tulossa yksi pelipaikkansa parhaista koko maailmassa. Seitsemässä pudotuspeliottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli tällä kaudella käsittämätön 95,4.

Toisella kierroksella Dallas varasi vielä Jason Robertsonin. Robertson on ollut kahden viime kauden aikana Dallasin parhaita hyökkääjiä. Tällä kaudella hän iski runkosarjan 74 ottelussa tehot 41+38=79.