TAMPERE/HELSINKI. Tanska nousi maanantaina lähelle jääkiekon MM-kisojen puolivälieräpaikkaa, kun se kaatoi Kanadan sensaatiomaisesti 3-2.

Tiistaina jatkoon olisi riittänyt yksi piste Slovakialta, mutta hallitseva olympiapronssimitalisti tuhosi peräti 7-1 ottaen viimeisen jatkopaikan Tanskalta.

Maa oli tiistaina totaalisen kesy ja vaisu esimerkiksi kaksinkamppailuissa. Tanska ei saanut oikein missään vaiheissa koneita käyntiin, ja lopussa Markus Lauridsen hakkasi pleksin rikki. Siitä tuli kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Lauridsen muuten iski turnauksessa peräti kahdeksan (1+7) pinnaa.

Lisäksi Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers haastoi Slovakian seitsemännen maalin.

– Todellinen ulospuhallus. Lauridsenin hölmöily, maalin haastot ja kaikki, C Moren asiantuntija Tero Lehterä tiivisti.

– Aika surkean maun jätti Tanska: Lauridsenin kohellus pleksiin ja nuori poika pleksin takana. Tähtipelaajien elekieli koko pelin, koutsin tapa, millä seisoi koko pelin tuolla, Karri Kivi ihmetteli.

Sensaatio, Kanada-voittto, lässäti kasaan totaalisesti. Siitä Slovakia-pelin alkuun tosin oli aikaa vain noin 16-17 tuntia.

– Pelaajat kiukuttelevat keskenään ja toisilleen tai kenelle lie. Joukkue olisi pitänyt valmistaa ennen peliä tähän. Hieno turnaus, historiallinen kanukkivoitto, Kivi jatkoi.

– Ja sitten tälläinen päivä?

Slovakia meni sen päivän, eli tiistain myötä puolivälieriin Suomea vastaan. Tanska putosi.