Liigatähdet johdattivat piskuisen kiekkomaan dramaattiseen voittoon – Helsingin MM-lohkossa kytee sympaattinen yllätys: ”Hieno voitto”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Ranska oli Italiaa maalin perässä maiden MM-kisakohtaamisen viimeiselle minuutille asti, mutta Sacha Treille onnistui tasoittamaan matsin 1-1:een 66 sekuntia ennen loppua Ranskan pelatessa ilman maalivahtia.

Komean ohjurimaali syöttivät Sportissa ja Lukossa Liigaa viime vuosikymmenellä pelannut Damien Fleury sekä HIFK:ssa kahdella edellisessä sesongilla loistanut Yohann Auvitu.

Jatkoajalla KalPan Hugo Gallet niittasi ratkaisun, ja Ranska voitti 2-1.

– Suomessa pelaaminen on mukavaa, olen ollut täällä pari kautta. Hieno voitto, nyt fokus otteluun Tanskaa vastaan, NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin Alexandre Texier summasi pelin jälkeen hikihaastattelussa.

KalPaa kausina 2017-19 edustaneen pelaajan maa on A-lohkossa ennen keskiviikon toista peliä viidentenä viidessä pisteessä. Kun Kazakstan on nollilla hännillä, alkaa sarjapaikka ensi vuodeksi olemaan likipitäen varma.

Siihen kykeneminen olisi sympaattinen yllätys. Ranska näet nousi MM-kisojen A-tasolle Itävallan kanssa takaportin kautta, kun kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän pois toiminnastaan aiemmin kevättalvella.