C-Morella esitettävässä MM-kisojen oheisohjelma Mestareiden pöydässä keskusteltiin tällä viikolla MM-kotikisojen paineista sekä mediarummutuksesta. Keskusteluun osallistuivat Karri Kivi, Petri Kontiola ja Veli-Matti Savinainen.

Kontiola ja Savinainen ovat pelanneet yhdessä kahdet MM-kisat, vuosina 2013 ja 2014. Lisäksi molemmat ovat olleet samassa joukkueessa yhdessä konkarihyökkääjä Leo Komarovin kanssa. Häneen liittyen Kontiola alkoikin kertomaan hauskaa tarinaa takavuosilta.

– Yksi tarina tulee myös mieleen, kun ”Leksa” on monesti ollut samaan aikaan mukana kisoissa. Leksahan luki ”Tamin tuomiot” aina meille kaikille ääneen ”Jullin” (hieroja Juha Sulin) huoneessa. Se oli sellainen meidän yhteinen pikku vitsi. Mutta ei me niitäkään liian tosissaan otettu. Leksalle se oli toki hienoa, kun se sai kympin tai ysin arvosanaksi, Kontiola tarinoi.

Juhani ”Tami” Tamminen arvioi viime vuosikymmenellä jokaisen Suomen MM-ottelun jälkeen jokaisen Leijonien pelaajan suorituksen. Nykyään tuomioita luetaan edelleen muilta sivustoilta Leijonien keskuudessa, toteaa Savinainen.

– Se perinne on itse asiassa jatkunut tähänkin päivään asti, että aina jokaisen pelin jälkeen kokoonnutaan ”Jullin” huoneeseen lukemaan tuomiot ja spekuloimaan niillä, että kuinka monta leijonan pyllyä ja leijonan naamaa kukin on saanut. Se on ihan hauska rituaali pelaajien keskuudessa, Savinainen lisäsi.

– Kun se on Tamin tuomio, niin ei se sillä tavalla hetkauta, vaikka se antaisikin huonomman numeron. Kyllä niille nauretaan porukalla, Kontiola totesi.

– Paitsi Leksaa, Savinainen heitti lopuksi.