Suomessa eletään herkullisia hetkiä. MM-kisat ovat saapuneet Suomeen pitkän odotuksen jälkeen. Seuraavia MM-pelejä ei tarvitse välttämättä kuitenkaan odottaa kauaa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF perui Venäjältä kisaisännyyden vuodelle 2023. Nyt kisoille pitää etsiä uusi koti.

Selostaja Gord Millerin mukaan seuraaville kisoille on enää kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen olisi Unkarin ja Slovenian yhteinen kisaisännyys. Toinen olisi Latvian ja Suomen isännyys.

– Riika isännöi kisoja viime vuonna, mutta pelaajat olivat kuplassa ja katsomot tyhjinä. Tampere on yksi kuumimmista isäntäkaupungeista tänä vuonna, joten kummassakin kaupungissa on organisaatiot olemassa turnauksen isännöimiseen lyhyellä varoitusajalla. Heidän yhteistarjouksensa nähdään turvallisena valintana, Miller kirjoittaa.

– Budapestin ja Ljubljanan tarjous on herättänyt paljon kiinnostusta. Sekä Unkari että Slovenia nousivat A-sarjaan tänä vuonna, ja on kasvava tunne, että tämä olisi mahdollisuus kasvattaa lajia kahdessa ei-perinteisessä markkinassa.

LIITY TÄSTÄ LEIJONIEN MM-AVAUKSEN LIVE-SEURANTAAN!

Gord Miller 🌻🇺🇦

@GMillerTSN
A news 🧵 from Day One of the @IIHFHockey Men’s World Championship: today was the deadline for bids to host next year’s tournament, which was taken away from Saint Petersburg, Russia. Two bids have been submitted: Riga/Tampere and Budapest/Ljubljana.