HELSINKI. Suomalaisluotsi Toni Söderholmin Saksa avasi MM-kisojen voittotilin lauantaina, kun se kellisti Slovakian Helsingissä 4 387 villin katsojan edessä.

– Perjantain Kanada-pelissä oli hyvä momentteja, mutta oli myös tilanteita, mitkä piti korjata lauantaille. Oli tämä parempi peli, tässä pelissä oli hirveä tempo. Tässä pelissä piti osata pelata jääkiekkoa, oli makea kokemus kaiken kaikkiaan. Tuollaisessa pelissä pitää olla nopea pää ja nopeat jalat, suomalaisluotsi tunnelmoi.

Kanada peli päättyi 3-5-tappioon ja Slovakia-matsi 2-1-voittoon.

– Hieno kiekkopeli, molemmat valmentajat saavat olla joukkueistaan ylpeitä.

Liittyykö termeihin makea kokemus ja hieno kiekkopeli myös yleisön ylläpitämä tunnelma?

– Oli hieno tunnelma, molemmilla mailla oli hienosti faneja mukana. Mä en ole tuota D-päätyä noin täynnä nähnyt.

Entä HIFK:n pelaaja-aikoina?

– No tietenkin muutamia playoff-pelejä olen pelannut IFK:n kanssa, missä on ollut ihan uskomaton tunnelma.

– Tosi makea kokemus.

Suomessa Saksan valmentaminen taitaa luoda tunteita.

– Tietenkin tässä saa olla lippuvälittäjänä vähän, suomalainen naurahtaa ensiksi.

– Ja saa vastata ehkä vähän enemmän kysymyksiin, mutta siitä kiitos monelle, että kaikki, jotka tunnistavat ja tietävät, tsemppaavat. Se on ollut hienoa nähdä.

Turnauksen aikana moni pelaaja on painottanut sitä, että eteenpäin mennään päivä kerrallaan. Niin taitaa tehdä Söderholmkin, mutta pystyykö hän kertomaan ajatuksia mahdollisesta Suomen kohtaamisesta vaikka puolivälierässä?

– Ohhoh. No, en kyllä hirveästi pysty sanomaan. Se on sen ajan murhe ja tunnelataus. En ala valitsemaan vastustajia nyt tässä, luotsi pyörittelee.

Huipputasaisten NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ottelupareja on katkolla ensi yönä. Jos Edmonton Oilers lähtee laulukuoroon, alkaa runkosarjassa pistepörssin neljänneksi (55+55=110) takoneella Leon Draisaitlilla kesäloma.

Onko hän käytettävissä MM-jäillä?

– Ei ole, luotsi lopettaa.