Boston Bruinsin seuralegenda, uransa aiemmin tällä kaudella päättänyt Tuukka Rask saatetaan nähdä pian valmennushommissa.

35-vuotias savonlinnalainen paljasti The Athleticille antamassaan haastattelussa uran penkin takana kiinnostavan ainakin jollain tasolla, joskaan sen aika ei ole vielä.

– Tällä hetkellä hengailen sponsoreiden kanssa, pelaan golfia ja kättelen ihmisiä sviiteissä. Olen aina ollut kiinnostunut liike-elämästä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä alan valmentajaksi, ehkä en. Juuri tällä hetkellä vietän aikaa sponsoreiden kanssa, Rask avaa peliuran jälkeistä arkeaan.

Konkarivahti paljastaa, että olisi halutessaan voinut jatkaa pelaamista, joskin kaukana parhaasta tasostaan. Tämä taas ei ollut vaihtoehto kaiken likoon laittavalle maalivahdille.

– Olin rehellinen itselleni. Olisin voinut jatkaa puskemista, mutta mitä hyötyä on pelata 60 prosentin teholla ja viedä pelipaikka (Jeremy Swaymanilta)? Ajattelin, että on parempi viheltää peli poikki. Pelasin upean uran. Minulla ei ole mitään hampaankolossa, Rask toteaa.

Rask edusti Bruinsia kaikkiaan 15 NHL-kaudella. Kaikkiaan suomalainen pelasi taalajäillä pudotuspelit mukaan laskettuna 668 ottelua.