Tuhannen Liiga-pelin legendalla lähtöpassit – ura ohi?

© Kuva: Juha Tamminen

1054 Liiga-ottelua urallaan pelannut puolustaja Markus Kankaanperä ei jatka italialaisseura HC Bolzanon riveissä.

ICEHL-liigassa operoiva seura ilmoitti keskiviikkona 42-vuotiaan suomalaisen jättävän joukkueen. Kankaanperä pelasi Bolzanon riveissä tällä kaudella vain yhden ottelun. Pääosa kaudesta kului skotlantilaisen Dundee Starsin riveissä, jossa konkari urakoi 30 ottelua tehoin 1+6=7.

Kankaanperä on toiseksi eniten Liigan runkosarjapelejä pelannut pelaaja. Pudotuspeliedustuksia miehellä on tilillään 166. Kaksinkertainen Suomen mestari on edustanut jo kaudella 1998-99 alkaneella Liiga-urallaan JYPiä, HPK:ta, Jokereita, HIFK:ta, Tapparaa sekä Sportia. Viimeksi Kankaanperä nähtiin kotimaan pääsarjassa viime kaudella miehen edustettua HPK:ta 30 ottelussa tehoin 1+0.

Se, päättyykö konkaripuolustajan ura tähän kauteen, selvinnee myöhemmin.