Jokerit ilmoitti pyrkivänsä takaisin Liigaan. Seura hakee liigalisenssiä ja pyrkii palaamaan Suomen ylimpään kiekkosarjaan kaudelle 2023-24. Jos kaikki menee hyvin, Jokerit nähtäisiin Liigassa siis jo puolentoista vuoden päästä.

Jokereiden tiedotteessa myös kerrottiin, että Jari Kurri jatkaa seuran keulahahmona.

– Jokereissa on KHL-aikana tehty systemaattisesti töitä suomalaisen jääkiekkoilun kehittämiseksi. Tavoitteemme on ollut rakentaa mahdollisimman hyvät olosuhteet pelaajille ja valmentajille. Samaan aikaan on rehellistä todeta, että jääkiekon ulkopuolisiin asioihin liittyvät kysymykset ovat vaikuttaneet seuran maineeseen. Teemme kaikkemme, jotta ihmisten luottamus Jokereiden toimintaan saadaan palautettua, kommentoi nyt seuran sataprosenttisesti omistava Kurri.

Jokereiden nimen ja logon omistava Helsingit Jokerit ry antaa Kurrille täyden tukensa.

– Arvostamme Jari Kurrin suoraselkäistä ratkaisua irrottaa Jokerit KHL:stä. Seisomme täysin hänen ja Jokerit Hockey Club Oy:n takana seuran tulevaisuuden rakentamisprosessissa, sanoo Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström.

Jokereiden tiedotteessa valotettiin myös entisen Hartwall Arenan kohtaloa

– Jokerit on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1997 lähtien Helsingin Ilmalassa sijaitsevassa areenassa. Mikäli areenan omistuspohjassa ei kuitenkaan tulevaisuudessa tapahdu muutoksia, Jokerit etsii itselleen uuden kodin, Jokereiden tiedotteessa kerrotaan.

LUE MYÖS: Kiekkoväki raivostui Jokereiden mahdollisesta paluusta Liigaan: ”Mestikseen vaan!”