Aleksandr Ovetshkinin pelaaminen NHL:n pudotuspelien avausottelussa on kaikkea muuta kuin varmaa, sarjan nettisivuilla tiedotettiin.

Washington Capitalsin tähti loukkaantui taannoin törmättyään ensiksi Toronto Maple Leafsin maalivahti Erik Källgrenin ja sitten laidan kanssa. Epäonninen dominoefekti johti siihen, että venäläistykki kärsii ylävartalovammasta.

Pelaajan tilaa tarkkaillaan päivä kerrallaan. Hän voisi olla kunnossa noin 2. tai 3. toukokuuta.

– Minusta tuntuu ihan hyvältä, mutta saapa nähdä. En aio nyt sanoa juuta tai jaata, mutta katsotaan, mitä tapahtuu seuraavan matsin alla, venäläinen oli sanonut NBC Sportsin mukaan.

Caps-luotsi Peter Laviolette puolestaan sanoi washingtonilaiselle radiokanavalle, että kyseessä ei kuitenkaan ole pitkäaikainen loukkaantuminen.

– Hänen eteen tehdään kaikki paras. Toivottavasti hän palaa kokoonpanoon pian.

Kippari johtaa joukkueensa maali- ja pistetilastoa saldolla 50+40=90. Pistemäärä on pelaajan isoin sitten kauden 2009-10 ja 109 pinnan. Syöttömäärä puolestaan on paras kauden 2010-11 53 napsusta alkaen.

TPS:ssä jääkiekkoliigaa kaudella 2019-20 lainalla pelannut Källgren oli pahoitellut tapahtunutta esimerkiksi NHL:n nettisivuilla.

– Hän luisteli mailaani päin ja kompastui siihen. Tarkoitukseni ei ollut kampata häntä ja toivon, että hän voi hyvin, molari painotti.

– En siis halunnut aiheuttaa vammaa, joten toivon hänen olevan kunnossa.