Sveitsin pääsarja reagoi KHL:n romahtamiseen – viekö uusi sääntömuutos suomalaistähdet Liigan nenän edestä?

© Kuva: Ilari Isotalo

Sveitsin pääsarja National League on reagoinut KHL:stä ensi kaudeksi vapautuvien ulkomaalaispelaajien virtaan kahdella sääntöuudistuksella.

Sarjan joukkuemäärä tulee nousemaan ensi kaudeksi yhdellä joukkueella nykyisestä 14:sta. Joukkuemäärän nostaminen ratkaistaan siten, että maan kakkossarjan voittaja tulee nousemaan ensi kaudeksi pääsarjaan ilman, että yksikään seura putoaa pääsarjasta sarjaporrasta alemmas.

Samalla Sveitsin liiga ilmoitti uudesta ulkomaalaiskiintiöstä. Ensi kaudesta alkaen sarjan joukkueissa saa nykyisen neljän ulkomaalaisen sijaan pelata peräti kuusi vierastyöläistä. Muutos avaa National Leagueen samalla peräti 28 uutta ulkomaalaispaikkaa.

Uutinen on samalla takaisku kotimaan Liigalle, jonka on ollut jo aiemmin käytännössä mahdotonta taistella sveitsiläisseurojen kanssa parhaista NHL:n ja KHL:n ulkopuolisista pelaajista. Uusi sääntö tietääkin sitä, että sveitsiläisseurat nappaavat jatkossa ison siivun esimerkiksi KHL:stä vapautuvista pelaajista.