JOENSUU. Tampereen ja Helsingin MM-kotikisoihin valmistautuva Leijonat oli Joensuussa torstaina yllättävän tiukoilla Norjan kanssa.

Vaikean kahden ensimmäisen erän jälkeen Leijonat meni menojaan ja voitti ottelun lopulta lukemin 6-2.

Sinivalkoisten maaleista vastasivat Toni Rajala (1+2), Niko Ojamäki, Joensuun oma poika Miro Aaltonen, Jere Sallinen, Sakari Manninen sekä Jere Innala, joka myös syötti kolme maalia.

Vaikeuksia

Suomi vaikutti 3 126 katsojan edessä virhealttiilta ja lepsulta. Parhaiten – tai pahiten, kuinka vaan – tätä kuvasti Norjan 1-2-maali. Håkon Loken Pedersen sai toisessa erässä 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta, mutta erikoistilanteen maalista vastasi Norja.

Magnus Geheb polki läpi alivoimalla ja niittasi vieraat 1-2-johtoon hiljentäen Joensuun hallin totaalisesti.

Suomen toinen epäkohta koski Hannes Björnistä. Olympiavoittaja sai osumaa naamaan, poistui toisen erän lopulla pukusojaan eikä palannut enää päätöserään.