Suomessa on jo pitkään kuolattu Liiga-karsintojen perään. Keskustelussa pyörii vuodesta toiseen kateus Ruotsin sarjajärjestelmää kohtaan, jossa eri sarjatasojen välillä on kovaa kilpailua.

Ruotsalainen kiekkolegenda Ulf Dahlén kuitenkin kannattaa Liigan mallia. Hän haluaisi uudistaa Ruotsin sarjajärjestelmän.

– Se, että sekä Björklöven että HV71 pelaavat Hockeyallsvenskanissa, on todella tylsää. On myös surullista, että Djurgården, AIK, Södertälje ja MoDo pelaavat siellä myös. Nämä ovat perinteikkäitä ruotsalaisia seuroja. Nyt HV71 tai Björklöven nousee, mutta olen itseasiassa hieman huolissani lätkästä, jos klassikkoseurat putoavat ja yllättäjät jatkavat nousemista, Dahlén kommentoi Hockeysverigelle.

– Tämä on ainakin minun osaltani johtanut siihen, että on mielenkiintoisempaa seurata Hockeyallsvenskania, kun perinteiset seuraavat pelaavat siellä.

Dahlénilla on oma visionsa siitä, miten SHL-joukkueet pitäisi määritellä.

– Liiga voitaisiin sulkea neljäksi vuodeksi ja nostaa yksi seura joka kaudella, kunnes siellä olisi 18 joukkuetta.

Dahlénin mielestä eri alueiden tulisi päästä edustamaan SHL:ssä tasapuolisesti. Etenkin Tukholman tilanne on ikävä.

– On surullista, että Södertälje, AIK ja Djurgården pelaavat Hockeyallsvenskanissa ensi kaudella. Jääkiekko tarvitsee Tukholmaa. Kaupungissa asuu paljon ihmisiä, ja kaupunki tarvitsee joukkueen pääsarjaan. Muuten jalkapallo ottaa vallan, Dahlén arvioi.

– On myös tärkeää, että Norlannin rannikolta löytyy joukkue joko MoDosta tai Björklövenistä. Timrå on pysynyt ennallaan. Västerås on toinen joukkue, jonka haluan nähdä ylhäällä. Nämä perinteikkäät seurat ovat mielestäni väärässä sarjassa.