Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkue koki lauantaina todella yllättävän kohtalon, kun se avasi ikäluokan MM-kisat Saksassa 2-3-tappiolla piskuiselle Latvialle.

Sinikeltaiset voittivat pelin laukaukset 25-21, mutta avauserässä ne kirjattiin Latvialle peräti 8-3 ja toisessakin 11-8.

Latvia ei ollut voittanut Ruotsia koskaan aiemmin, ja vuonna 2016 se onnistui pakottamaan maan jatkoajalle. Silloin Ruotsi oli parempi Yhdysvaltojen turnauksen ottelussa 4-3.

– Ennen turnausta kaikki olivat hieman peloissaan. Mutta luulen, että nyt joukkueemme on valmis taistelemaan kaikkia joukkueita vastaan ​​tässä turnauksessa, latvialainen puolustaja Dario Mackevics sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Joukkueen päävalmentaja Olegs Sorokinsin mukaan kyseessä oli joukkuetyön tulos.

– Olemme iloisia siitä, että pelasimme todella hyvin taktisesti. Olemme iloisia myös ylivoimasta. Olen todella ylpeä joukkueesta tavasta ja siitä, kuinka pelasimme.

Latvian maalit olivat Rainers Darzinsin, Eriks Mateikon ja Erasts Nazarenkon käsialaa.

– Suurin ongelma oli mielestäni se, että me emme saaneet niin paljon kuteja kuin toivoin, ruotsalaisvalmentaja Magnus Hävelid sanoi.

– Ensimmäinen peli on aina hankala. Latvia puolusti todella hyvin, joten kunnia heille.

Latvia haastaa sunnuntaina Suomen, Ruotsi kohtaa Sveitsin.