NHL:n nettisivuilla tiedotettiin keskiviikkoyönä, että New Jersey Devilsin suurlupaus Jack Hughesin kausi on paketissa polvivamman takia.

Toisin kuin tavallista on, jutussa avattiin loukkaantumisen taustoja tarkemmin. Kyseessä on jonkinlainen MCL-vamma, eli jenkin sisempi sivuside on ottanut osumaa.

Pelaaja loukkaantui viime viikonloppuna NY Islandersia vastaan törmättyään maanmies Oliver Wahlstromin kanssa.

Hughes kuvattiin maanantaina, ja uutiset olivat surullisia – pelaaja ei kykene pelaamaan ainakaan seuraavaan reiluun kymmeneen otteluun. Kun Devils ei yllä jatkoon, on juhannuksen 2019 ykkösvarauksen kohtalo armoton.

Devilsin päävalmentaja Lindy Ruff summasi suojattinsa kauden sanoen, että hänen pelinsä meneminen eteenpäin on ollut hyvissä kantimissa.

– Hän on halunnut olla pelaaja, jonka voidaan luottaa olevan myös vastuullinen ilman kiekkoa. Ja kiekon kanssa hän luo paikkoja itselle sekä muille.

Kolmatta kautta tarunhohtoisessa pelannut hyökkääjä summasi 49 ottelussa tehot 26+30=56. Apukapteeni on vielä toistaiseksi Devilsin paras maalari, vaikka hänellä on otteluita selvästi muita kärkinimiä vähemmän pelattuna.