Grenoble on voittanut Ranskan pääsarjan mestaruuden keskiviikkoiltana. Runkosarjankin voittanut joukkue kaatoi finaalisarjassa Angersin otteluvoitoin 4-1. Ratkaiseva viides finaaliottelu päättyi Grenoblen voittoon lukemin 5-1.

Samalla se tarkoitti sitä, että kourallinen suomalaisia pääsi myöskin mestaruustunnelmiin mukaan. Yhteensä kuusi suomalaista oli voittajajoukkueessa mukana. Heihin kuuluivat puolustajat Janne Jalasvaara ja Jere Rouhiainen, hyökkääjät Markus Poukkula ja Jani Tuppurainen, päävalmentaja Jyrki Aho sekä apuvalmentaja Ari-Pekka Siekkinen.

Pelaajista jokainen tahkosi ensimmäistä kauttaan Grenoblessa. Joukkueen varakapteenina toiminut Jalasvaara iski runkosarjan 18 otteluun pisteet 2+3. Rouhiainen mätti puolestaan 41 otteluun komeat pisteet 10+25=35. Poukkula kirjautti 34 otteluun tehot 10+23=33 ja Tuppurainen 18 otteluun pisteet 3+9=12.

Ratkaisevassa finaaliottelussa Tuppurainen ja Jalasvaara keräsivät kumpikin yhden syöttöpisteen. Tuppuraisen saldo pudotuspeleissä oli 14 otteluun 5+8=13 ja Jalasvaaran samaan ottelumäärään 0+6. Rouhiainen keräsi 14 ottelussa puolestaan pisteet 1+4. Poukkula pelasi vain kolme peliä ja iski pisteet 1+1.

Aholle ja Siekkiselle kulunut kausi oli niin ikään ensimmäinen joukkueen peräsimessä. Aho on valmennusuransa aikana nähty aiemmin muun muassa JYPin, Bluesin sekä Ässien päävalmentajan tehtävissä.