NHL tiedotti torstaina, että tulevana syksynä runkosarjan otteluita pelataan myös Suomessa. Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtaavat kahteen otteeseen Tampereen Nokia Arenalla 4. ja 5. marraskuuta.

Yksi otteluissa nähtävistä suomalaispelaajista on Avalanchen Mikko Rantanen. 25-vuotiaalla suomalaistähdellä on nykyistä sopimusta jäljellä vielä kauden 2024-25 loppuun saakka. Tuoreista uutisista Rantanen olikin hyvin innoissaan.

– On hienoa päästä pelaamaan oman perheen ja kavereiden edessä. NHL:n pelaaminen näin lähellä kotia on harvinaista, Rantanen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Rantanen on kotoisin Nousiaisista, joka sijaitsee Turun lähellä. Rantaselle olisi varmasti maistunut pelata ottelut Turussa, mutta hän muistuttikin, että Turku on lopulta suhteellisen lähellä Tamperetta.

– Välimatkat eivät ole Suomessa – ainakaan etelässä – pitkiä, joten kaikki pääsevät liikkumaan hyvin. Mielenkiintoista päästä pelaamaan uuteen halliin. Siellä on varmasti hyvät puitteet ja täysi tupa, Rantanen jatkoi.

Blue Jacketsin riveissä pelaa tällä hetkellä muun muassa tamperelaissyntyinen Patrik Laine. Hänellä ei kuitenkaan ole toistaiseksi sopimusta tulevasta kaudesta. Mikäli jatkosopimus Columbuksen kanssa syntyy, nähdään Rantanen ja Laine Tampereella vastakkain jo reilun puolen vuoden kuluttua.

Rantanen huomauttikin siitä, että Laineelle pelaaminen kotikaupungissa olisi varmasti erityinen asia. Rantasella on myös omalta osaltaan suunnitelmat valmiina noihin koitoksiin.

– Tämä on hienoa etenkin Patelle. Pari vuotta sitten hän pääsi pelaamaan Helsingissä, ja nyt hän pääsee kotiin. Katsomossa on varmasti paljon Laine-faneja. Mutta me yritämme pilata ne juhlat, Rantanen naurahti.