Liigassa viime kaudella viimeiseksi jäänyt Porin Ässät tiedotti nettisivuillaan, että pakki Santeri Lukka lopettaa pelaajauransa 30 vuoden iässä. Hän jatkaa organisaatiossa valmennuspuuhissa.

Ässien kasvatti pelasi Liigassa yhdeksän kauden ajan edustaen patapaitojen lisäksi KalPaa, TPS:ää ja HPK:ta. Lukka voitti urallaan Mestiksen mestaruuden ja liigahopeaa, ja nousipa hän myös maajoukkueeseen.

Seuraavaksi Lukka aloittaa Ässien puolustajien kehitysvalmentajana U16-U20-vaiheessa.

– Päätös lopettamisesta kypsyi pikkuhiljaa kevään aikana. Haluan kiittää omia vanhempiani, perhettäni, agenttiani, pelikavereita, valmentajia, huoltajia sekä kaikkia, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin vuosien varrella. Nyt on minun vuoroni auttaa muita eteenpäin.

– Siirryn suurella innolla kohti tulevaa. On hienoa, että saan jatkaa rakkaassa kasvattajaseurassani. On hienoa päästä työskentelemään nuorien kanssa ja auttamaan heitä omalla kokemuksellani eteenpäin.