Lappeenrannan SaiPa on vahvistanut ensi kauden joukkuettaan melkoisella jättiläisellä.

SaiPa tiedottaa solmineensa 1+1 vuoden sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Gustav Olhaverin kanssa.

200-senttinen ja 107-kiloinen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Ruotsin HockeyAllsvenskanissa Kristianstads IK:n riveissä. Olhaver teki tällä kaudella runkosarjassa 52 ottelussa 14 maalia ja 27 tehopistettä.

– Pitää muistaa, että Gustav tulee Allsvenskanista, suurin hyppy uralla on vielä tekemättä. Hän on erittäin motivoitunut ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Hänellä on kyky tehdä maaleja ja ennen kaikkea hän uskaltaa mennä maalille, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvaili uutta hankintaa.

– Paljon merkitsee se, että pelaaja näkee SaiPan loistavana mahdollisuutena mennä omalla urallaan eteenpäin. Uskon, että pitkässä juoksussa sekä SaiPa että pelaaja hyötyvät valtavasti. Se voi ottaa hetken aikaa, koska pelaaja ei tule Ruotsin ykkössarjasta, Markkanen jatkoi.

Myös Olhaver tiedostaa oman kokonsa olevan hyödyksi.

– Olen aika isokokoinen pelaaja, joka luistelee hyvin. Tykkään viedä kiekkoa maalille käyttäen hyväksi isoa kokoani. lTykkään myös luoda maalintekotilanteita ja pelata maalinedustalla. Pidän myös taklaamisesta ja fyysisestä pelistä, tuore SaiPa-vahvistus kertoo.