KUOPIO. Suomen ja Norjan perjantainen kohtaaminen jääkiekon Nordic Cupissa oli kuin toisinto torstain Joensuun pelistä. Vieraat roikkuivat mukana kahden ensimmäisen erän ajan, mutta kolmannen kaksikymppisen aikana sinipaitainen teki tarvittavan ja voitti 2-1.

Suomen maalit olivat HPK-pakki Arttu Pellin ja Kuopion oman pojan, Teemu ”Härski” Hartikaisen käsialaa. Olympiavoittajan maalin jälkeen yleisö osoitti suosiotaan poikkeuksellisen äänekkäästi. Kuuluttaja lausui Hartikaisen maalia hehkuttaessaan myös lempiminen ”Härski”.

Kuten torstainakin, oli Leijonat perjantainakin ajoittain vaikeuksissa ylivoimalla – vaikka se potentiaalisen ja vaarallisen oloista olikin.

Torstaina Norja rankoi Suomea alivoimallaan, ja perjantaina Mathias Trettenes polki läpi alivoimalla iskien kiekon häkkiin Norjan tullessa juuri täysilukuiseksi.

Leijonien voittoputki on kaikki pelit huomioiden jo 13 matsin mittainen. Edellisen kerran Suomi on hävinnyt viime vuonna isänpäivänä (14.11.) Ruotsille Karjala-turnauksessa.

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi voittaa Kuopiossa 2-1! Tästä haltuun illan kaikki maalit!

Suomi on voittanut kaikki neljä harjoitusotteluaan, joten matka kohti MM-kisoja on alkanut loistavasti!

#Leijonat #EHC