”Hyvä ei ole riittävän hyvä” – NHL:ssä karun oloisen kaupan kohteeksi joutunut suomalainen kuittasi vuolaat kehut jäätävällä tavalla

© Kuva: Getty Images

Helsinkiläislähtöinen NHL-vahti Kaapo Kähkönen on saanut uudelle taipaleelleen San Jose Sharksissa henkilökohtaisesti hyvän alun, vaikka hän on kokenut tappiot sekä Colorado Avalanchea että Edmonton Oilersia vastaan.

Kähkönen koppasi Avsia vastaan perjantaiyönä 42 kutia, öljypaitoja vastaan hyppysiin jäi 36 laukausta. Kahden pelin torjuntamäärä on siis huima 78 – ja kummassakin matsissa prosentit nousivat yli 90:n.

Sharks-luotsi Bob Bougher kehui NHL:n nettisivuilla julkaistussa videoklipissä pelaajaa, joka piti joukkonsa mukana kärkiporukoihin kuuluvaa Avalanchea vastaan perjantain vastaisena yönä.

– Minun mielestä Kähkönen oli erinomainen. Muutamassa takaiskussa hän ei saanut apuja ollenkaan.

Timo Meierin mukaan molari oli fantastinen ja erinomainen viikonlopun avauksessa.

– Häntä vastaan on vaikea maalata, ja nytkin hän otti isoja torjuntoja. Meidän tulisi auttaa häntä. Kähkönen on tehnyt hienoa työtä, ja onpa hän hyvä äijä myös kopissa, Brent Burns sanoi.

Kähkönen otti kehut vastaan tyynesti. Pelaajalla riittää ilmeisesti nälkää, vaikka haaveet pudotuspeleistä valahtivat lähes olemattomiin hyvissä asemissa olevan Minnesota Wildin kaupattua hänet San Josen väreihin.

– Hyvä ei ole riittävän hyvä. Haluan olla tyyppi, joka tekee vaikutuksen.

NHL:n pudotuspeleistä todennäköisesti karsiutuvan haipaitaisen lauman kausi jatkuu sunnuntaiaamuna Dallas Starsia vastaan.