HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen perkasi joukkueen osalta jo puolivälieriin päättyneen kauden seuran kotisivujen jutussa. Joukkue lähti laulukuoroon, kun TPS rymisteli välieriin voitoin 4-3.

Ville Peltosen valmentama helsinkiläisjoukkue johti runkosarjaa sydäntalvella, mutta pudotuspeleihin se lähti lopulta vasta viidenneltä sijalta menettäen puolivälierien kotietupaikan nimenomaan TPS:lle.

Salmelaisen mukaan pieleen meni kuulemma joukkuepelaamisen tasaisuus. HIFK ei päässyt keväällä kiinni siihen, mihin se kykeni viime vuoden lopulla.

– Tuli covid ja pääsimme hyvin vähän harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä tammikuussa. Niiden vastoinkäymisten kautta emme enää koskaan päässeet takaisin siihen, mitä olimme syksyllä. Se vire näkyi playoffseissa. Siihen olemme pettyneitä.

Mainittakoon, että tammikuussa HIFK pelasi vain neljä peliä ja näistä osan kaiken lisäksi vajaalla nipulla.

– Muuttujia oli paljon, mutta oli niitä muillakin. Me emme päässeet vastoinkäymisistä menestyksen vaatimalla tavalla yli.

Salmelainen myönsi suoraselkäisesti sen, ettei puolivälierävaihe ollut sitä, mihin seura tähtäsi. HIFK epäonnistui tuloksen puolesta.

– Nyt on päällimmäinen tunne on tyhjä, pettynyt. Valtava pettymys. Tunne kertoo siitä, että kaikilla oli se fiilis, että meillä oli kaikki edellytykset mennä päätyyn saakka. Silloin se pettymyksen tunne on hyvin voimakas.

– Pitää ottaa huomioon, että meillä oli tällä kaudella uusi valmennus ja paljon uusia pelaajia. Prosessi joukkueen rakentumisen suhteen jäi vähän kesken. Me emme pystyneet siihen mihin olisi pitänyt pystyä, emmekä pystyneet käsittelemään vastoinkäymisiä yhtä hyvin kuin jotkin muut joukkueet. Siinä jäimme jälkeen.

HIFK ei saanut hänen mukaan hitsautumaan joukkuetta riittävän tiiviiksi.

– Jos miettii puolivälieräsarjaakin, niin TPS oli yhtenäisempi joukkue ja ansaitsi mennä jatkoon.

– Pitää muistaa, että oli myös paljon asioita missä olimme hyviä. Pyrimme saamaan ensi kaudelle virtaa tästä nyt koetusta pettymyksestä.