Stanley Cupin Boston Bruinsin paidassa urallaan voittaneen ja yli 1100 ottelua taalajäillä pelanneen David Krejcin ura saattaa päättyä Suomessa pelattaviin MM-kisoihin.

Kasvattajaseuraansa HC Olomouciin täksi kaudeksi palannut tshekkilegenda ei suoraan vahvistanut peliuransa päättymistä, mutta ainakin maajoukkuepaidassa 36-vuotias konkari nähdään nyt todennäköisesti viimeistä kertaa.

– Olen erittäin motivoitunut, sillä kyseessä ovat 99-prosenttisella varmuudella viimeiset kisani. Tulen antamaan kaikkeni. Toivottavasti palaamme Suomesta menestyksen kera, Krejci paljastaa Hokej.cz-sivustolle.

– Minun täytyy järjestellä ajatukseni rauhassa. Lapset ovat jo vanhempia ja menevät kouluun, joten minun täytyy miettiä sitäkin. Päätökseen vaikuttaa moni asia. Ehkä urani päättyy – en todellakaan vielä tiedä, Krejci pyörittelee.

Krejcin NHL-ura hakee vertaistaan. Koko NHL-uransa ajan Bruinsia edustanut taiturimainen keskushyökkääjä pelasi 15 NHL-kautensa aikana 962 runkosarjapeliä tehoin 215+515=730. Pudotuspelien pistepörssinkin kertaalleen taalajäillä voittanut hyökkääjä pelasi urallaan lisäksi 152 playoff-ottelua.

Tällä kaudella mies nakutteli Tshekin pääsarjassa pelaamissaan 51 ottelussa tehot 20+26=46.