Kärppien tippuminen puolivälierissä oli kova paikka jokaiselle oululaisjoukkueen pelaajalle, kannattajalle ja toimihenkilölle, mutta erityisen tunteikas hetki oli Mika Pyörälälle. Petri Kontiolan maali nimittäin päätti Kärppien kauden lisäksi Speden uran jääkiekkoilijana.

— Kyllä tää on varmaan mun osalta tässä, Pyörälä muotoili Jani Alkion kysyessä Kärppä-ikonin tulevaisuudesta C Moren lähetyksessä.

Epäröivä sanavalinta sai Jantan kysymään vielä mahdollisesta takaportista uran jatkolle. Tämän 40-vuotias konkarihyökkääjä kuittasi sanomalla takaportin olevan niin pieni, ettei hän siitä mahdu.

Pyörälän 15 kauden Liiga-uralle mahtui viisi Suomen mestaruutta ja 749 ottelua tehoin 216+232=448, kaikki Kärppien paidassa. NHL-kokemusta kertyi Philadelphia Flyersin paidassa 36 ottelua, minkä lisäksi Pekka Rinteen lanko pelasi urallaan myös Ruotsin ja Sveitsin pääsarjassa sekä KHL:ssä.

Maajoukkuessa Pyörälä oli tuttu näky, ja yksistä olympialaisista sekä seitsemästä MM-turnauksesta mukaan tarttui MM-kulta, kaksi MM-hopeaa ja MM-pronssi.