Liigakeväästä on tulossa todella kihelmöivä, kun pudotuspelipaikkataistelussa on mukana vielä 11 joukkuetta. Paremmuuden runkosarjan päätyttyä ratkaisee pistekeskiarvovertailu, mutta samalla jotain tasaisuudesta kertoo esimerkiksi sijojen 5-11 joukkueiden pistemäärät.

Suoraan puolivälieriin menossa oleva HPK ja ensimmäisenä karsiutumassa oleva Pelicans ovat vain viiden pisteen päässä toisistaan.

Samalla huomio kiinnittyy Lukkoon, jonka tilanne on kenties kaikkein kinkkisin. Joukkueelta jää pelaamatta vähintään kaksi ottelua siirtojen takia ja nyt sillä on kasassa 82 pistettä. Se on vähemmän kuin KalPalla (85) ja Pelicansilla (84), jotka ovat toistaiseksi takana pistekeskiarvoja tuijottaessa.

Fakta on se, että Lukko tarvitsee pisteitä kuudesta viimeisestä ottelusta ja kipeästi. Kun hallitseva Suomen mestari kohtaa vielä TPS:n, HPK:n, JYP:n, Tapparan, HIFK:n ja Jukurit, on ohjelma kaikkea muuta kuin helppo.

Pistekeskiarvovertailun ysi on voittanut yhdeksästä edellisestä ottelustaan varsinaisella peliajalla vain yhden. Torstaina tuli pataan Tapparalta luvuin 2-4.

– Tasainen peli numerollisesti ja maalipaikatkin sen osoittivat, Lukko-luotsi Marko Virtanen mietti Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Meillä on yhdeksän vakioukkoa sivussa, se muuttaa rakennetta. Nuoret kaverit ottavat ensimmäisiä askeleita. Pojat on kovilla, mutta miehekkäästi suoriutuivat.

– Tärkeitä pisteitä, meidän pitää päästä nopeasti voittojen tielle ja löytää keinot, mietteliään oloinen Virtanen sanoi.

Liigassa pelataan perjantaina kuusi ottelua kello 18.30 alkaen.