Neljännen divisioonan MM-kisat avattiin tyylillä. Kirgisian 1800 katsojan kapasiteetillla varustettu hornankattila Gorodskoi Katok oli ahdettu täyteen ja seremoniassa olivat mukana niin IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kuin Kirgisian presidentti Sadir Japarovkin.

Neljäs divisioona on alin IIHF:n MM-kisojen taso, josta joukkueiden tulee onnistua seitsemässä sarjanousussa päästäkseen pelaamaan Leijonia ja muita huippujoukkueita vastaan.

Neljännen divisioonan MM-kisat pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahden edellisvuoden turnauksen peruunnuttua. Sarjanoususta 3B-divisioonan taistelevat Kirgisian kanssa Iran, Kuwait, Singapore ja Malesia.

Kisaisäntä avasi turnauksen tyylillä voittaen Iranin lukemin 13-1, Malesia aloitti päihittämällä Kuwaitin maalein 5-2 ja kirjoitushetkellä Singapore on 3-0-häviöllä Kirgisian nöyryyttämää Irania vastaan. Suomalaisittain tutuin nimi turnauksessa lienee 21-vuotias Islambek Abdiraev, joka kiekkoilee Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla kakkosdivisioonan HAKIssa.

Jos alla oleva video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.