HIFK:n ja TPS:n toisessa puolivälieräkohtaaamisessa todistettiin tiistaina todellista tilastokummajaista. Kotijoukkueen Niilo Halonen joutui ottamaan jatkoerään venyneessä 4-3-voitossa ainoastaan 11 torjuntaa.

Näistä yhdeksän tuli varsinaisella peliajalla ja siis kaksi jatkoerässä, joka loppui jo vajaan neljän minuutin jälkeen Miro Karjalaisen maaliin.

Liigadata-niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että TPS:n varsinaisen peliajan 12 maalia kohti päin ammuttua kutia sivuaa viime kausien pienintä lukemaa. Lisäksi kaikkiaan 14 laukausta häkkiä kohti on sekin pienimpiä määriä playoff-pelissä sitten vuoden 2015.

Pienin määrä on 12, josta ovat vastanneet HIFK ja Kärpät huhtikuussa 2017 ja 2019.

#liigadata

@smliigadata
#HCTPS sai laukoi varsinaisella peliajalla vain 12 kertaa #HIFK:n maalia kohti, mikä sivuaa viime kausien pienintä lukemaa. Torjuntoja HIFK:n Haloselle kertyi 3 erässä vain yhdeksän, yhtä paljon kuin Engrenille välierissä 2019 Kärppien voittaessa 0-3.

Helsinkiläisjoukkue onnistui tasoittamaan Karjalaisen maalilla puolivälierävoitot 1-1:een.