Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on sulkenut Venäjän ulos kaikista kiekkoturnauksistaan. Ratkaisu tapahtui nopeasti sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopussa.

Venäjän maajoukkueen GM ja maan tunnetuimpiin kiekkotähtiin kuuluva Ilja Kovaltshuk oli ratkaisusta harmissaan. Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat oli määrä pelata Pietarissa, mutta tässä vaiheessa se näyttää epätodennäköiseltä.

– Pietariin rakennetaan valtavia stadiumeita ja urheilufasiliteetteja juuri näitä kisoja varten. Pietari, urheilua rakastavana kaupunkina, ansaitsee isännöidä MM-kisat. On mysteeri, viedäänkö oikeus kisaisännyyteen meiltä pois. Ei ole selvää, mitä tulee tapahtumaan, Kovaltshuk kommentoi.

Kovaltshuk oli yksipuolisesti myös huolissaan, miten IIHF:n päätös vaikuttaa venäläisnuoriin.

– Olen todella harmissani nuorten jätkiemme puolesta. Urheilu on aina ollut erillään politiikasta, mutta nyt ne on sekoitettu. On huono juttu, että tämän takia emme näe joukkuettamme nuorten MM-kisoissa. Nuoret eivät saisi ikinä joutua kärsimään, Kovaltshuk sanoo.

Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan alkoi 24. helmikuuta. Tuosta päivästä maaliskuun 27. päivään mennessä Ukrainassa on kuollut 1151 siviiliä, joista 103 on lapsia. Vahvistetut lukemat ovat Yhdistyneiden kansakuntien raportoimat.