Vegas Golden Knightsin Jevgeni Dadonovin peruuntunut treidi Anaheim Ducksiin ei jäänyt siirtotakarajan ainoaksi NHL:n torppaamaksi pelaajasiirroksi.

NHL-tubettaja Steve Dangle paljasti Montreal Canadiensin yrittäneen kaupata uransa viime kauteen loukkaantumisten vuoksi lopettaneen tähtipuolustaja Shea Weberin megasopimuksen Arizona Coyotesiin – tuloksetta.

36-vuotiaan Weberin cap hit -lukema on tältä ja seuraavalta neljältä kaudelta huimat 7,9 miljoonaa dollaria vuodessa, joskin miehen todellinen vuosipalkka on vain miljoona taalaa. Toisin sanoen Weberin sopimuksen omistava seura joutuu maksamaan miehelle ”enää” kuusi miljoonaa dollaria.

Danglen mukaan Coyotes ehdotti itse Weberin sopimuksen kontolleen ottamista varausvuoroja vastaan. Siirto sai kuitenkin NHL:ltä pakit – Danglen mukaan mahdollisten imagotappioiden pelossa. Sen sijaan Coyotes kääntyi Winnipeg Jetsin puoleen ja hankki sieltä Bryan Littlen jäljellä olevan sopimuksen vaihdossa neloskierroksen varausoikeuteen.

– Luulen, että koska kyseessä oli Winnipeg eikä Montreal, imagotappio ei ole niin valtava. Jos kyseessä olisi ollut Shea Weber, se olisi ollut jättimäinen uutinen. Kun kyse on Bryan Littlestä, ketään ei kiinnosta, Dangle arvioi.

Uransa lopettaneiden pelaajien jättisopimusten haalimisessa kirjoihinsa on Coyotesin kannalta järkeä siksi, että seuran tulot romahtavat ensi kaudella sen siirtyessä pelaamaan vain muutaman tuhannen katsojan yliopistoareenalle. Lisäksi useat joukkueen kalliista sopimuksista ovat umpeutumassa, minkä vuoksi sillä on jatkossa vaikeuksia päästä NHL:n minimipalkkabudjettiin.