Claude Giroux on tällä hetkellä NHL:n siirtotakarajan kenties kaikista halutuin nimi.

Philadelphia Flyersin pitkäaikaisen kapteenin kerrottiin aiemmin havittelevan siirtoa Colorado Avalanchen riveihin, mutta nyt tilanteeseen on saattanut tulla muutos.

Useat NHL:n sisäpiirilähteet paljastavat Florida Panthersin nousseen kokeneen hyökkääjätähden ykkösvaihtoehdoksi. Giroux’lla on asiassa päätäntävalta, sillä miehen sopimukseen on kirjattu täysi siirtopykälä.

– Uskon Giroux’n ensisijaisen toiveen olevan nyt Florida Panthers. Tämä ei tarkoita, että siirto Panthersiin toteutuisi, mutta se vaikuttaisi nyt olevan Giroux’n ykköstoiveena, sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljastaa.

– Panthers teki 2,5 miljoonaa dollaria tilaa palkkakattonsa alle. Uskon Floridan olevan yhä mahdollinen kohde Giroux’lle. Uskoakseni Florida etsii yhä vasemmalta laukovaa puolustajaa. Stanley Cupiin tähtäävä Panthers on kaikkea muuta kuin valmis siirtomarkkinoilla, kertoo puolestaan arvostettu NHL-insider Pierre LeBrun.

LeBrunin näkemys ainakin puolustajien osalta osui oikeaan Panthersin napattua 3,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Ben Chiarotin Montreal Canadiensista torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Kuluvan kauden siirtojen takaraja paukahtaa umpeen maanantai-iltana kello 22 Suomen aikaa.