Pekingin olympialaisissa on miesten jääkiekkoturnauksessa NHL-pelaajien poisjäännistä huolimatta nippu NHL-tason pelaajia. Tässä listassa käymme läpi parhaat mukaan päässeet hyökkääjät.

5. Nikita Gusev, Venäjä

Nikita Gusev yritti viimeiseen asti saada uutta mahdollisuutta NHL:ssä, mutta epäonnistuneen tryoutin jälkeen Toronto Maple Leafsissä taitavan hyökkääjän täytyi niellä pettymyksensä ja siirtyä KHL:ään. 29-vuotias laituri palasi SKA Pietarin paitaan, ja 31 ottelussa hän on saanut aikaan tehot 10+25=35. Toissa kaudella NHL-tulokaskaudellaan Gusev nakutti 66 otteluun komeat 44 pistettä.

4. Denis Malgin, Sveitsi

Denis Malgin pelasi vielä toissa kaudella NHL:ssä, mutta lopullinen läpimurto taalaliigassa jäi tekemättä. 192 ottelun NHL-uran jälkeen hän on pelannut kaksi kautta Sveitsissä, ja tällä kaudella pienellä, mutta todella taidokkaalla laiturilla on kasassa 40 otteluun tehot 16+28=44.

3. Valtteri Filppula, Suomi

Vaikka Valtteri Filppula ei kuulukaan näyttävimpiin pelaajiin Pekingissä, ei 1056 NHL-ottelun uraa ei voi jättää huomiotta, etenkään kun viime kaudella Detroit Red Wingsissä peli kulki kohtuullisesti. Filppulan kahden suunnan pelaaminen ja johtajuus ovat omaa luokkaansa, eivätkä Sveitsin pääsarjassa 39 ottelun tehot 14+23=37 ole missään nimessä huonot.

2. Vadim Shipatshjov, Venäjä

Vadim Shipatshjov onkin sitten jo aivan omaa luokkaansa. Venäläistähti floppasi NHL:ssä, mutta on KHL:n ykköstähti. Kiekon kanssa äärimmäisen luovia ratkaisuja tekevä 34-vuotias sentteri johtaa KHL:n pistepörssiä ylivoimaisesti 48 ottelun pistelukemin 24+43=67.

1. David Krejci, Tshekki

David Krejci olisi Tshekin kärkiketjuissa NHL-pelaajienkin ollessa mukana. Käytännössä poikkeuksetta koko NHL-uransa 60-70 pisteen kausitahtia tehoillut 35-vuotias sentteri on hyökkäyspään taitojensa lisäksi erinomaisen vastuullinen ja luotettava puolustussuuntaan. Kotimaahansa perhesyistä täksi kaudeksi siirtyneellä Boston Bruinsin pitkäaikaisella varakapteenilla on NHL-meriittilistallaan muun muassa Stanley Cup -voitto, 962 ottelua ja yli 500 syöttöpistettä.