Jos Juraj Slafkovskyn nimi oli ennen Pekingin olympialaisia monelle vielä tuntematon, nyt sen noteeraamiselta on ollut jo vaikea välttyä. Yli kolmasosan joukkueensa osumista tehnyt turnauksen 17-vuotias maalikuningas onkin saanut huomata sosiaalisessa mediassa konkreettisesti suosionsa kasvun.

Ennen Pekingin olympialaisia Slafkovskya seurasi Instagramissa 20 tuhatta ihmistä, mutta nyt seuraajia on 120 tuhatta. Teinisensaatio on julkaissut IG:ssään vain 30 kertaa, mikä tekee 4000 seuraajaa jokaista julkaisua kohden.

Slafkovskyn suosio ei ole ihme. Hänen ennätyksellinen vireensä johdatti Slovakian maan historian ensimmäiseen jääkiekon olympiamitaliin.

Turnaus oli Slafkovskyn osalta historiallinen. TPS:n huippulupaus on nuorin olympiaturnauksen maalipörssin voittanut pelaaja, minkä lisäksi hänestä tuli kaikkien aikojen eniten maaleja olympiakisoissa alle 18-vuotias pelaaja. Jälkimmäinen ennätys oli 58 vuotta vanha. Slafkovsky voitti pelkillä maaleilla myös pistepörssin, minkä ansiosta hän on myös kaikkien aikojen nuorin pistekuningas olympialaisissa.